Seuran valmennus 2019-2020

Seuran valmennus 2019-2020

Grankulla IFK Alpine on nimittänyt päävalmentajakseen kasvatustieteiden kandidaatti Alexandra Niirasen. Alexandra on toiminut Granin valmennustiimissä jo seitsemän kautta valmentaen ryhmiä kaikissa ikäluokissa (U8 – U16). Alexandra on toiminut myös kahdella kaudella hiihdonopettajana. Ennen valmennusuraansa alkamista hän kilpaili ja opiskeli Norjan Geilossa alppilukiossa. Alexandra toimii myös vastuuvalmentajana Omega II:ssa (U14).

Granin valmennustiimiä tulee vahvistamaan Mikko Heiskanen, jonka kanssa on tehty monivuotinen sopimus. Mikko toimii valmentajana Omega I:ssä (U16). Mikolla on lähes kahdenkymmenen vuoden valmennustausta alppihiihdon parissa, joista Granissa yli kymmenen vuotta. Mikko on toiminut henkilökohtaisena valmentajana mm. Granin omille laskijoille Marcus Sandellille ja Victor Malmströmille.

Mikon vastuulla on urheilijoiden valmennustehtävien lisäksi myös koko valmennustiimin kouluttaminen ja tukeminen sekä erilaiset projektit, joista ensimmäisenä on ’GrIFK Alpinen polun’ päivittäminen. ’Granilaisen polku’ on toimintamalli, jonka tavoitteena on kehittävä, nousujohteinen ja kannustava toimintamalli urheilijoille, valmentajille ja tukijoukoille. Mikon kokemusta ja oppien jalkauttamista on tarkoitus hyödyntää kauden aikana myös muissa projekteissa.

”Granin valmentajavuosien aikana olen saanut mahdollisuuden valmentaa erilaisia urheilijoita erilaisten valmentajien kanssa ja tänä aikana olen saanut hyvän kuvan seuran toiminnasta, vahvuuksista ja sekä kehityskohteista. Uskon, että yhdessä seuran koko valmennuksen kanssa sekä Mikon koulutuksen johdolla voimme kehittää seuramme toimintaa entistä paremmaksi. Minusta on mahtavaa päästä työskentelemään ja kehittämään toimintaa yhdessä entisen oman valmentajani kanssa.”, kommentoi Alexandra.

Muiden ryhmien vastuuvalmentajat

Omega I:n (U16) vastuuvalmentajaksi on nimetty kilpalaskijataustan omaava Aaro Koski, joka on valmentanut Granissa viisi vuotta. Alphan (U12) vastuuvalmentajana jatkaa jo kolmatta -vuotta ryhmää valmentava Olivia Schoultz. Olivia on opiskellut Rukan Alppikoulussa ja valmistautuu vuoden lopussa liikunnanohjaajaksi. Betan (U10) vastuuvalmentajaksi on nimetty Karin Hasselblatt. Karin aloitti valmentajana Granissa kuluneella kaudella ja sitä ennen hän kilpaili ja opiskeli Rukan Alppikoulussa.

Delta-ryhmä on ensimmäinen valmennusryhmä. Vastuuvalmentajaksi on nimetty Vanessa Ekstam. Vanessa toimi myös kuluneella kaudella Deltan valmentajana. Sigma ryhmä on tarkoitettu U10 ja U12 ikäisille, jotka eivät halua harrastaa alppihiihtoa vuoden ympäri eivätkä kilpailla ja leireillä niin paljon kuin muut ryhmät. Sigman vastuuvalmentajana jatkaa jo kolmatta vuotta Katarina Koljonen.

Kaikissa ryhmissä toimii vastuuvalmentajan lisäksi myös toinen valmentaja. Seuran toiminnanjohtajana jatkaa Ville Kainulainen.

”Meillä on erinomainen valmennustiimi kasassa ja valmennusryhmiin on ilmoittautunut ennätysmäärä laskijoita. Näistä lähtökohdista on hyvä lähteä kesätauon jälkeen valmistautumaan uuteen kauteen.”, toteaa seuran toiminnanjohtaja Ville Kainulainen.

Lisätiedot:

Ville Kainulainen, ville.k@grifkalpine.fi, 044 559 1369

toiminnanjohtaja, GrIFK Alpine r.f.

Mandatum LifeAudi
HaltiPowerVauhti Wax TechnologiesSkigarage