FacebookInstagram
Granin hiihtokoulusta Levin maailmancuppiin

Granin hiihtokoulusta Levin maailmancuppiin

”Alppihiihto on ollut osa elämääni niin kauan kuin muistan. Olin rinteessä ensimmäisen kerran vanhempieni mukana jo parin kuukauden ikäisenä. Tällöin en tietenkään vielä laskenut vaan sukset sain jalkaan vasta myöhemmin. Laskettelu oli vanhempieni harrastus ja vei minutkin mukanaan”, muistelee Charlotte Henriksson ensikosketustaan lajin pariin.

Charlotte aloitti Granin hiihtokoulussa noin 7 vuoden ikäisenä ja eteni sieltä granipolkua pitkin kilpalaskuryhmiin. Hän on edustanut GrIFK Alpinea eri ikäluokissa kansainvälisissä kilpailuissa aina naisten alppimaajoukkueeseen asti ja muistaa seuraa lämmöllä: ”GrIFK Alpine on minulle ikuinen tuki ja turva, josta saan vieläkin apua, jos sitä tarvitsen.”

Alppihiihtoyhteisö, adrenaliini ja keskiviikkokisat

Charlotten mielestä parasta laskettelussa on alppihiihtoyhteisö, jonka kanssa saa jakaa hetket niin rinteessä kuin myös sen ulkopuolella. Lisäksi laskemisessa parasta on onnistumisen ja adrenaliinin sekoitus, jonka saa, kun lasku kulkee.

Nuoren alppihiihtäjän mielestä on välillä ärsyttävää matkustaa pitkiä matkoja harjoitus- ja kilpailupaikoille, mutta kokee kuitenkin matkustamisen olevan yksi alppihiihdon hienoimmista puolista.

Granin rinteeltä ovat jääneet mieleen perinteiset keskiviikkokisat sekä kahvion munkit. Charlotte muistelee ilolla myös kotimaan ja Hintertuxin leirejä, jotka tehtiin yhdessä seurakavereiden kanssa.

Granilaisia Levin maailmancupissa radalla ja katsomossa

Charlotte starttasi menneenä viikonloppuna Levin maailmancupin osakilpailuissa osana Suomen maajoukkuetta. Granilaiset nuoret laskijat kannustivat niin kotisohvilla kuin myös katsomossa, ja onnekkaat pääsivät tapaamaan seuran oman esikuvan maalialueella. Seuran kasvatteja oli myös muuten kisatapahtumassa. Charlotten tiimikaveri Nanna Kiviranta haki kokemusta maailmancup ympyröistä laskemalla sunnuntaina esilaskijana ja Levin alppikoulussa nykyään harjoitteleva Kia Suni suoriutui puolestaan mallikkaasti kameralaskijana.

”Levin maailmancup oli hienosti järjestetty tapahtuma ja tunnelma oli katossa”, kuvailee Charlotte.”Oli ihanaa nähdä nuoria granilaisia alppihiihtäjiä kannustamassa katsomossa. Itselle tuli hyvä mieli, kun kisan jälkeen pienet alppihiihtäjät tulivat pyytämään haleja, yhteiskuvia ja nimikirjoituksia.”

Lauantain kilpailussa Charlotte oli ainoa suomalainen, joka ylitti maaliviivan ja onkin tyytyväinen laskemiseensa radan yläosassa. Sunnuntain osakilpailun hän joutui keskeyttämään. Häntä jäi harmittamaan, ettei mielestään päässyt näyttämään aivan oman tasoista laskemista. Kokonaisuudessaan Levin maailmancup oli kuitenkin kokemus, jota hän muistelee jatkossa lämmöllä.

”Unelmoi isosti, pidä hauskaa kavereiden kanssa ja harrasta monipuolisesti”

Maailmancup oli kisakauden 23/24 avaus ja urakointi jatkuukin heti tulevana viikonloppuna Levin FIS kilpailuissa. Charlotte harjoittelee yhdessä naisten C-maajoukkueen kanssa Levillä ja ennen joulua olisi tarkoitus kiertää FIS-kilpailuja Levin lisäksi vielä Suomulla ja Ruotsissa. Uuden vuoden jälkeen hän siirtyy Italiaan, missä joukkueella on basecamp 3 kuukauden ajan. Charlotten kauden tavoitteena ”on parantaa Keski-Euroopan kisoissa FIS-pisteitä ja vakiinnuttaa paikka Eurooppa Cupiin ensi kaudeksi. Haaveena olisi saada mitali U21 maailmanmestaruuskisoista tammikuussa”.

Seuralaiset lähettävät tsempit tulevaan kauteen Charlottelle ja muille FIS-laskijoille. Charlotte puolestaan lähettää terveiset tuleville vauhtihirmuille ja alppiyhteisön nuorille lupauksille:

”Unelmoi isosti, pidä hauskaa kavereiden kanssa ja harrasta monipuolisesti.”

Omista junnukisoista tuttu motto kulkee yhä mukana: ”Vad gör vi? Nu kör vi!”

Kuva Levin maailmancupista: Teemu Moisio

Mercedes-BenzMandatum LifeLevi
CRMHellyHansenOptiwaxSkigarageNetvisorMotonet