Seura

Seura

GrIFK Alpine r.f. on alppihiihtoseura joka toimii Etelä-Suomessa, Kauniaisissa. Seura edustaa jo vuonna 1934 Granibackenissa aloitettua alppihiihtoperinnettä. Nykyinen seura on perustettu vuonna 1988 ja jäsenmäärä tänä päivänä on noin 1000. Rinnealue on Kauniaisten kaupungin omistama, mutta GrIFK Alpine vastaa sen toiminnasta. 

Pitkäjänteisen nuoriso- ja juniorityön ansiosta olemme pystyneet kasvattamaan toimintaamme vuosi vuodelta. Seuran päätoimintoja tänä päivänä ovat: hiihtokoulu, valmennus sekä kotirinteen ylläpito.

Arvot

GrIFK Alpinen arvoja ovat: vastuu, välittäminen ja kehittyminen. Näiden arvojen avulla pyrimme luomaan ilmapiirin, jossa nuoret pääsevät toteuttamaan ja kehittämään itseään tavoitteenaan kehittyminen ja onnistuneet suoritukset, jotka puolestaan johtavat hyviin tuloksiin. Seuran keskeisenä tavoitteena on tarjota myönteistä toimintaa ja saada kaikki mukana olevat tekemään parastaan.

GrIFK Alpine on Nuori Suomi -sinettiseura ja toimimme sen mukaisesti, kannustaen sekä arvostaen nuoria jäseniämme tasavertaisesti. GrIFK Alpinen omat pelisäännöt ohjaavat Nuori Suomi -toiminnassa määriteltyjä toimintatapoja.

Motto

GrIFK Alpinen motto on " Matkalla Huipulle ", haluamme että kaikki toimintamme tähtää huippua. Tavoitteenamme on kehittää maailman paras alppivalmennusjärjestelmä ja tukea jäseniämme saavuttamaan omat tavoitteensa. Tehdä yhteistä matkaa jäseniemme kanssa kohti yhteistä määränpäätä.

Hiihtokoulu ja valmennus

Hiihtokoulu ja juniorvalmentaminen tarjoavat aktiivista toimintaa kaikenikäisille lapsille ja nuorille sekä pysyvää kiinnostusta liikuntaa ja alppilajeja kohtaan. GrIFK Alpine järjestää nuorille myös koulutusta ja mahdollisuuden edetä hiihdonopetus- tai valmennustehtävissä.  

GrIFK Alpinen hiihtokoulu on kerännyt säännöllisillä viikkotunneillaan 4-12 -vuotiaita lapsia Lumi-, Vauhti -, Freeride, - LumilautaWerneriryhmiin. Tämän lisäksi opetustarjontaa täydennetään suosituilla hiihtoloma-kursseilla. Hiihtokouluun osallistui viime kaudella yli 1000 innokasta laskijaa. Kaikki hiihtokoululaiset ovat GrIFK Alpinen jäseniä ja heillä on seuran Ski Sport Finland ry:ltä lunastama Skipassi etuineen. Pyrimme hyödyntämään Ski Sport Finland ry:n tarjoamia valmiita Sporttirekisteri/jäsenrekisteri  - palveluita.

Hiihtokoulun jälkeen nuorilla laskijoilla on mahdollisuus jatkaa ratakoulussa ja edetä aina kansallisen ja kansainväliselle huipulle tähtääviin valmennusryhmiin.

Juniorivalmennuksessa olemme keskittyneet 7-15 v. nuorten valmentamiseen. Valmennuksen toteuttamiseksi seuralla on päävalmentaja Jonne Ruoppa ja  yhdeksän ammattimaista valmentajaa. Lisäksi vapaaehtoistyöhön osallistuu suuri määrä vanhempia ja muita lajista innostuneita. GrIFK Alpinen Toimintasuunnitelma&Valmennusfilosofia päivitetään vuosittain ja sitä kehitetään jatkuvasti mm. kouluttamalla valmentajia.

Rinne ja kahvila palvelevat jäseniään ja muualta tulevia laskettelijoita.  Käytössämme on lumetusjärjestelmä ja ajanmukainen huoltokalusto sekä kaksi vakituista kausityöntekijää. Rinnealueella ja sen toiminnassa huomioidaan turvallisuutta edistävät tekijät ja niitä pyritään jatkuvasti kehittämään. 

Tavoite

GrIFK  Alpinen tavoitteena on muodostaa maailmanloukkainen valmennusjärjestelmä, joka tarjoaa toimintasuunnitelmamme & valmennusfilosofiamme mukaista laadukasta alppihiihtovalmennusta lasten hiihtokoulusta alkaen aina aikuisten FIS – sarjaan saakka. Tavoitteenamme on olla huippu-urheiluun valmistava seuratasoinen valmennusjärjestelmä, joka mahdollistaa urheilijoiden siirtymisen alppilukioihin ja edelleen maajoukkueisiin. Myöskin tavoitteemme on vahvistaa ja rakentaa Suomeen ja Kauniaisiin alppiyhteisö. Tämä tarkoittaa että haluamme luoda paikan, jossa kaikkien on kiva ja hyvä olla. Kaikki eivät halua kilpailla alppihiihdossa, vaan seurana annamme mahdollisuuksia myös nauttia ja olla mukana laskettelussa muussa muodossa, esimerkiksi kouluttamalla hiihdonopettajia, tarjoamalla erilaisia lasketteluryhmiä eri tasoisille ja ikäisille laskettelijoille yms. Tavoitteenamme on myös kasvataa intohimoa liikuntaan ja alppihiihtoon

Päämäärä

GrIFK Alpinen päämääränä on ylläpitää ja kehittää myönteisesti toimintaansa edellä mainitun mukaisesti sekä säilyttää kärkisija seuraluokituksessa.  Ski Sport Finland ry on vuosina 2000 -2016 valinnut Grankulla IFK Alpinen Suomen parhaaksi alppilajien urheiluseuraksi.