Träningsgrupper

Träningsgrupper

Delta

I Delta tränas det 2 gånger i veckan från augusti till maj. Direkt då snön lagt sig tränar Delta i Granibacken. Gruppen kan ha läger i södra Finland samt delta på några tävlingar.

Deltas tränare är Julius Järvinen och Otto Kotola.

Sigma

Sigma är en grupp för U10 och U12 åringar som inte vill hålla på med alpin skidåkning hela året runt eller delta på tävlingar/läger.

Sigmas tränare är Alexander Therman.

Beta

Beta-gruppen tränar hela året om. Denna grupp har möjlighet att delta på glaciärläger samt läger i Lapland.

Betas tränare är Karin Hasselblatt och Roope Rotko.

Alpha

Alpha-gruppen är en grupp för huvudsakligen U12 åringar och är nästa skedet i utveckligsstigen. Gruppen är en aning mer tävlingsinriktad och har som mål att nå nationella toppen. Gruppen har läger och tävlingar runt om i hela landet samt möjligen också utomlands. Under hösten fokuserar gruppen på barmarksträningen och de fysiska kunskapern, och under vintern tränar gruppen både i Granibacken och Swinghill tre gånger i veckan.

Alphas tränare är Jens Henttinen och Mathilda Lassenius.

Omega

Omega-grupperna är menade för U14 och U16 åriga aktiva skidåkare. I Omega är tränande och tävlande målinriktat. Gruppens verksamhet satsar till världstoppen i sin egna åldersgrupp. Åkarna i Omega deltar i både nationella och internationella tävlingar. Gruppen har haft representanter i Trofeo Topolino (U14 & U16 inofficiella VM-tävlingar) varje år samt gruppen har varit bland de bästa i FM-tävlingarna.

Omegas tränare är Mikko Heiskanen, Alexandra Niiranen, Olivia Schoultz och Sebastian Soikkanen.

Mandatum LifeAudiLevi
HellyHansenOptiwaxSkigarageNetvisorMotonet