Werners Skidskola

Bli med i Werners skidskola!

Till Werners skidskola hörs fem lärodelar. Eleverna kan genomföra en del eller alla delarna. 

Två nybörjardelar:
LumiWerner 
är för 4-5-åriga och 6 åriga och äldre nybörjare. Här lär barnen sig skidåkningens baskunskaper.

VauhtiWerner 1 & 2 gör barnen till självständiga och fartfyllda skidåkare.

Tre fördjupande delar:
RataWerner: 
vi lär banåkningens grunder. 

FreestyleWerner: vi bekantar oss med terrängen, olika hopp och tricks samt blir mångsidiga skidåkare.

LumilautaWerner: är för snowboardare på nybörjarnivå.

 

Werners skidskola kan genomföras i hembacken och så t.ex. fortsätta på en annan ort under sportlovet. Stället för genomförningen av de olika nivådelarna spelar inte så stor roll så länge rangordningen för delarna hålls!

LumiWerner 4-5 år- och 6-12 år- grupperna får i början av säsongen ett Werner-skipass var man limmar in klistermärken då man lärt sig nya kunskaper. Skidlärningen blir på detta sätt roligt och klistermärken gör det lätt att följa med sin egna utveckling.  

LumiWerner

Efter avslutad kurs kan barnet svänga, bromsa och använda hissen självständigt. Vi börjar i en flak barnbacken men förflyttar oss sakta med säkert i en större och mer avancerad backe. 

VauhtiWerner

Fortsättningskurs för barn som redan kan stanna och svänga med skidorna. Efter avslutad kurs kan den unga skidaren säkert och självständigt njuta av hela skicentrets utbud. 

 

RataWerner

En kurs för barn med goda skidkunskaper (ej plogning). Målet är att lära banåkningens grunder med skidåkning som en tävlingsinriktad gren. Efter avslutad kurs kan barnet svänga med kanterna samt basställningen i alpin skidåkningen.

FreestyleWerner

En kurs för barn med goda skidkunskaper. Målet med kursen är att nå en mångsidig och idrottslig skiteknik. 

LumilautaWerner

En nybörjargrupp som nivåsmässigt motsvarar en kombination av Lumi- och VauhtiWerner. Under kursen lär vi oss snowboardingens grunder, men också tricks. Målet med kursen är att barnen lär sig använda snowboarden samt skidcentrets faciliteter på ett kreativt men tryggt sätt.