Granilaisen polku

GrIFK Alpinen valmennusjärjestelmä kulkee nimellä "granilaisen polku".

Granilaisen polku on nuoren tie seuratoiminnan läpi kohti jokaisen omia tavoitteitaan.

Hiihtokoulumme luo pohjan valmennustoiminnalle ja toimii lähtökoppina granilaisen polussa.  Hiihtokoulun tavoite kesto on 4 vuotta, jonka aikana lasten tulisi oppia ensimmäisinä vuosina omatoiminen hissinkäyttö ja laskettelu ja jälkimmäisinä vuosina leikkaavien käännösten tekeminen. Hiihtokoulussa pääpaino on tutustumisessa ja innostumisessa alppihiihtoon harrastuksena, uusiin kavereihin tutustuminen ja hauskan pitäminen. Hiihtokoulu alkaa Lumiwerneri-ryhmällä, joka on tarkoitettu perheen pienimmille. Seuraavaksi tulee vauhtiwerneri, jossa on tavoitteena on rinteessä viihtyminen ja päästä syvemmällä itsenäisessä laskettelussa ja leikkaavassa käännöksessä. Marcus Sandell Racing School (MSRS) on hiihtokoulun viimeinen ryhmä ja on askeleen lähempänä alppihiihtoa. MSRS:ssa tutustutaan kavereiden kanssa ratalaskuun ja siellä lapset pääsevät kokeilemaan rajojaan asiantuntevassa opastuksessa. Niille jotka eivät halua ratalaskuun hiihtokoulussa on mahdollista valita freestylewerneri ryhmä, jossa päästään tutustumaan freestylehiihtoon.

MSRS ohella seura tarjoaa myös ympärivuotista liikuntakerhoa 8-12 vuotiaille lapsille. liikuntakerhossa pystytään keskittymään paremmin kokonaisvaltaisesti liikunnallisten taitojen kehitykseen leikin, pelien ja harjoitteiden muodossa. 

Hiihtokoulusta nuoret urheilijat siirtyvät valmennusryhmiin. Valmennusryhmien tehtävänä on perehtyä ja paneutua ratalaskuun ja kokonaisvaltaiseen valmennukseen hiihtokoulusta tulleille lapsille. Valmennusryhmissä kasvetaan laskijana ja urheilijana, sekä toiminta muuttuu harrastuksesta kohti tavoitteellista urheilua. 

Delta on ensimmäinen valmennusryhmä nuorten polussa. Deltassa harjoitellaan 2-3 kertaa viikossa elokuusta huhtikuuhun. Heti lumen tullessa harjoituksia pidetään Grani Backenissa. Ryhmä saattaa leireillä etelä-suomessa ja osallistua joihinkin etelä-suomen aluekisoihin.

Delta-ryhmän jälkeen laskija voi päättää haluaako hän siirtyä Sigmaan tai Betaan. Sigma ryhmä on tarkoitettu U10 ja U12 ikäisille, jotka eivät halua harrastaa alppihiihtoa vuoden ympäri, eivätkä halua kisailla tai leireillä niin paljoa.Toisena vaihtoehtona on Beta ryhmä, joka pääsääntöisesti on tarkoitettu U10 sarjalaisille. Beta ryhmä myös harjoittelee ympäri vuoden. uutena Beta ryhmäläisille tulee mahdollisuus osallistua jäätikköleirille ja lapinleireille.

Alpha-ryhmä on seuraava askel, ryhmä on tarkoitettu pääasiassa U12 laskijoille. Ryhmä on jo hieman kilpailullisempi ja ryhmä tähtää kansalliseen kärkeen ja osallistuu kisoihin ympäri suomea ja mahdollisesti kansainvälisiin kilpailuihin. Syksyn ryhmä keskityy liikunnalisten taitojen kehitykseen ja talvella ryhmä harjoittelee kolme kertaa viikossa niin Grani Backenissa kuin Swinghillissäkin. Alpha-ryhmä on suomen parhaimmistoa ikäluokassaan, kaudella 15/16 ryhmä kaappasi 15 SM-mitallia.

 Omega-ryhmät ovat tarkoitettu U14 ja U16 ikäisille aktiivilaskijoille. Omega ryhmissä harjoitteleminen ja kilpaileminen on tavoitteellista. Ryhmän toiminta tähtää ikäluokkiensa kansainväliselle huipulle. Omega ryhmistä urheilijat kiertävät kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja. Omega ryhmistä on vuosittain lähtenyt laskijoita edustamaan Suomea Trofeo Topolinoon (U14 ja U16 epäviralliset MM-kilpailut) sekä ryhmä on ollut suomen parhaimmistoa SM-kisoissa.

GrIFK Alpinen Master ryhmä on maamme aktiivisimpia aikuisalppihiihto ryhmiä. Granin Mastereissa on helppo jatkaa harrastamista myöhemmälläkin iällä.

Vaikka meillä on useita teknillisiä tavoitteita, niin pääasia ja painopiste on hauskan pitämisessä ja kiinostuksen kasvattamisesta urheilua kohtaan.

Yhteistyössä

Audi

Halti

Power

POC

Salla